Saturday, April 08, 2006

Cogito ergo sum

Υπάρχω μόνο για σένα, υπάρχεις μόνο για μένα.

Σε λατρεύω, μου μοιάζεις τόσο πολυ.. σε θέλω.. μου λείπεις.. χαίρομαι, θα σε δω.. τραγουδάω μονότονο σκοπό. Κλείσε μου τα αυτιά να μην ακούω το τραγούδι σου σειρήνα μου, γοργόνα μου παραμυθένια. Το αλλο μου μισό -ίσως- είσαι εσυ, με εμπνέεις..

Ω μούσα πολύτροπη.. ω μουσα.. με κάνεις να εμπνέομαι.. στίχους γράφω μες στο βράδι... στίχους για να διαγράψω της πίκρας το απολειφάδι.. φίμωσε την σιγή, φίμωσε την κακία. Ελευθέρωσε, ελευθέρωσε με.. ελευθέρωσε το πνεύμα ελευθέρωσε το..

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. ΑΓΑΠΗ... ΛΑΤΡΕΙΑ... ΦΙΛΙΑ... ΕΜΠΝΕΥΣΗ... ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ...

Κοίτα με καλά, μεσα στο βράδυ... όσο σου μιλάω, νιώθω πως μιλάω στον εαυτό μου.. νιώθω πως με παίρνει ο οιωνός, νιώθω.. νιώθω.. φύγε... ελα.. χαος...

Σε συμπαθώ, ΠΟΛΥ.. είσαι ενας άνθρωπος που με νιώθει.. σε ακούω με ακούς, κοίτα με... κοίτα με.. σε παρακαλώ.. μην φύγεις και συ.. μην με αφήσεις. Είναι η ύπαρξη...

Η ύπαρξη.. της υπάρξεως υπάρχει τούτο το βράδυ, νιώθω το κείμενο να ζωντανεύει.. το νιώθω.... με νιώθει.. διεισδύω.. μέσα του.. Είναι ζωντανό, ζει, τρέφεται με τα αισθήματα μου.
Το κείμενο μου, η γλώσσα μου την αγαπάω, όσο αγαπάω εσένα.. σε θέλω.. μούσα μου.. μούσα μου παραμυθένια.. φτιάξε στίχους.. φτιάξε εσυ που εμπνέεις τον κόσμο.. ψάξε το μέρος...

Αστέρια.. αστέρια στον ουρανό κοιτάνε την πορεία μου και αναρωτιέμαι αν παρακολουθεί κάποιος, αν υπάρχει θεος.. τι υπάρχει εκει πάνω? Μήπως ειναι το χάος? Τίποτα δεν μιλάει..

Σιγοψιθυρίζει η σιωπή πίσω μου.. κοιταω! Φευ! τι να δω? Εσυ.. μούσα μου.. παραισθήσεις ή μήπως της ζωής μας ψευδαισθήσεις? Είσαι ενα ψέμα? Πίασε με να δω.. τρέχει αιμα? Τρέχει της ψυχής μου το αίμα? Χορεύω γύρω απο την ύπαρξη σου.. υπαρξή σου.. υπ-αρχω... αρχοντας της ζωής και της αγάπης... γύρω απο την φωτιά, γύρω.. φωνάζουν οι άνθρωποι.. ποιος, ποιοι θεοι τους βοηθάνε? Γιατι οι ουρανοί βροντοβολάνε... φωνές! φωνές! φωνές! φωνάζουν οι άνθρωποι! φωνές, ιαχή... ΠΟΝΟΣ! .. Οι άγγελοι πεθαίνουν, πεθαίνουν, μου γεννιέται η απορία.. Ποιος μου δανείζει πόνο και τον παίρνει πίσω με μορφή αγάπης?

Στρατιώτης στον κόσμο σου.. στρατιώτης στην ψυχή, μισθοφόρος στην ζωή.. ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!..

Φύγε! Πως σε καλέσω τον μόνον ακληίστον!?

Ιαχή στο πεδίο σου! Νιώσε φίδι.

3 comments:

rainbow hooligan said...

apla gamato....... :)

Anonymous said...

ta logia liga kai to myalo keno, ma h psyxh gemath.dioti den symmetexei to myalo alla mono h psyxh. Poihma, ymnos...
Den kserw. mono ena exw na pw. Opoios kai an to diavasei, h agaph apo mesa tou den 8a adeiasei....

Anonymous said...

Προσωποποιείς την ελευθερία ή (απ)ελευθερώνεις το πρόσωπο στις λέξεις;